واژه موج مغزی در علوم عصب‌شناسی به تغییرات موزون در فعالیت‌های الکتریکی گروهی از نورون‌ها(Neuron) گفته می‌شود. هر سلول عصبی دارای ولتاژی است که وقتی یون‌ها در درون و یا خارج سلول شناور می‌شوند، می‌تواند تغییر کند. این تغییر با تحریکی از جانب یک سلول دیگر شروع می‌شود و هنگامی‌که ولتاژ یک نورون (Neuron) به حد خاصی رسید، آن سلول نیز علامت الکتریکی دیگری را ارسال می‌کند و فرایند تکرار می‌شود. هنگامی‌که تعدادی از نورون‌ها هم‌زمان علائم الکتریکی شلیک می‌کنند، تغییراتی را به‌صورت یک موج مشاهده می‌کنیم، به این صورت که گروهی از نورون‌ها همگی هم‌زمان تهییج شده، خاموش، و بار دیگر تهییج شده هستند.

در هرلحظه، تعدادی از امواج‌ مغزی در حال گذر از مغز است و هر یک با طول‌موج متفاوتی نوسان می‌کند، که به ترتیب در الگوهای دلتا ، تتا ، آلفا و بتا تقسیم می‌شوند.

وقتی می‌خواهیم بخوابیم، ابتدا امواج بتا فعال هستند،کم‌کم امواج آلفا ظاهر می‌شوند و بعد تتا و دلتا. وقتی بیدار می‌شویم، امواج مغز ما در جهت برعکس از دلتا و سپس تتا به آلفا و در آخر به بتا تغییر می‌کنند. در بیداری، روش‌هایی برای تغییر امواج از حالت سریع و نامنظم بتابه‌حالت‌های آرام‌تر مثل آلفا وجود دارد. ما توانایی آرام کردن افکار و خارج کردن ترس‌ها و آشفتگی‌های درونی خود را با تمرکز داریم. استفاده از مانتراها (ذِکرها) (mantra) و یا جملات تأکیدی مثبت ، می‌تواند افکار منفی را از بین ببرد.

به‌عبارت‌دیگر وقتی افکار و احساس منفی را از درون یا بیرون دریافت می‌کنیم، می‌توانیم از مانترا های خود برای دستیابی مجدد تعادل و آرامش استفاده کنیم. برای مثال، وقتی می‌ترسیدید که به هدفتان نمی‌رسید، مانترای تصویری شما ، تصویری از موفقیت شماست و مانترای کلامی می‌تواند چنین جمله‌ای باشد: من به هدفم رسیده‌ام .

 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

syren.ir طوی Tyler ویستا رایانه بهتاش - برای سلامتی یکدیگر بکوشیم :: شرکت حمل و نقل بین المللی ستاره آبی دریا موعود حلقه عشق دانلود فیلم ، اخبار ورزشی ، دانلود آهنگ ، خبر سراسری