از مهمترین آثار پیدایش جامعه ی اطلاعاتی،تحول در ساختارهای حکومتی و قدرت و شکل گیری نوع خاصی از دموکراسی است که در نظر برخی از اندیشمندان علوم ی،مسبوق به سابقه ای تاریخی نیست. این شکل از دموکراسی که به صورت های مختلف زیر چتر فراگیر « دموکراسی الکترونیک» ،« تله دموکراسی» یا «دموکراسی تلویزیونی» و «دموکراسی اینترنتی» مفهوم سازی شده اند که از این مجموعه مفاهیم؛ مفهومِ «دموکراسی دیجیتال » کاربرد و شهرت بیشتری یافته است.

در حال حاضر مفهوم دموکراسی دیجیتال می تواند به طیف نسبتا وسیعی از کاربست های فنآورانه ،از جمله : " پارلمان های مردمی تلویزیونی " ، " هیأت های منصفه ی مجازی شهروندان" ، " گروه های مباحثه الکترونیکی" و " باجه های اطلاعات عمومی " مصداق یابد.

در دموکراسی دیجیتالی،مسأله این است که کاربست های تازه ی فنآوری ،اطلاعاتی وارتباطی؛ خواه هدف آنها ارتقای دموکراسی باشد خواه نباشد؛ به تعامل دیالکتیکی میان فنآوری و جامعه بیانجامد.بی شک این تعامل تحت تأثیر فرآیندهای اجتماعی قرار دارد.از این رو،از مؤلفه هایی چون روند و سابقه ی رشد فنآوری، فرهنگ ی و دیگر صورت بندی های فرهنگی-اجتماعی،چارچوب های حقوقی و مانند آنها اثر می پذیرد و از طریق کنشگران انسانی، که روابط قدرت آنها را در تنگنا می گذارد،فعلیت می یابد.

 

 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دانلود آهنگ جدید پارسی Danielle دانلود آهنگ جدید با لینک مستقیم اردکان پردیس شهید رجایی ارومیه درگاه پرداخت چت روم تالار قصر کوروش پارکت بهترین ارگانیک ها ghalifarsi